28 Şubat’ın hem muhatabı hem de tanığıyım! 2
İlk bölümünü dün yayımladığımız yazımızın ikinci bölümünü sizlerle paylaşıyoruz.28 ŞUBAT ÖZDE ‘EKONOMİ-POLİTİKTİR’ 28 Şubat 1997 tarihinde...
İlk bölümünü dün yayımladığımız yazımızın ikinci bölümünü sizlerle paylaşıyoruz.
28 ŞUBAT ÖZDE ‘EKONOMİ-POLİTİKTİR’
28 Şubat 1997 tarihinde yaşananların görünürdeki sebebi RP’nin Anayasanın laiklik ilkesi karşıtı bir odak olarak faaliyette bulunmasıdır.
Türk milletinin laik-demokratik Atatürk Cumhuriyeti konusundaki haklı duyarlılığı bu süreçte öne çıkarılmış ve tahrik edilmiştir.
Gerçek gerekçe ise ekonomik olarak RP / DYP koalisyonunun milletin çıkarlarını merkeze alan, milli - karakterli ekonomi politikalarına karşı, IMF - ABD ve içerideki çıkar gruplarının rahatsızlığıdır.
Ayrıca, Kıbrıs’ta, Milli Kahramanımız Rauf Denktaş’ın arkasında duruluyor, Ermeni meselesinde milli duruş sergileniyordu. PKK’yla, K. Irak’ın içlerine, Kandil’e kadar sınır ötesi operasyonlarla etkili amansız kararlı bir mücadele sürdürülüyordu.
Bu durum, uluslararası para tacirlerinin, onların içerideki uzantılarının ve Türkiye’yi sıcak para - IMF programı ile kontrol etmek isteyen dış güçlerin hiç de hoşuna gitmiyordu.
19 Ocak 1997 tarihindeki Milliyet gazetesinin manşeti aynen şöyle atılmıştı; “IMF’den kriz uyarısı”. Hâlbuki Türkiye’de ekonomi büyüyor, çiftçiye, esnafa destek veriliyor, KOBİ’ler destekleniyor, gerçekçi kur uygulanıyor, ödemeler dengesinde problem bulunmuyordu.
Bu manşetin dayanağı olan IMF Başkanının beyanlarını “Washington’dan” gönderen kişi, Yasemin Çongar’dı! Hani şu Taraf gazetesinde Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında -askerlerimize ve milli aydınlarımıza-yargısız infaz biçiminde yayın yapan ve ya...