Uçak bahane, Rusya’nın hedefi Suriye
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin aslında yüzde kaçı iki ülke arasındaki ilişkilerle ilgili? İki ülke arasında karşılıklı bağımlılık ilişkisi olduğundan, normal...
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin aslında yüzde kaçı iki ülke arasındaki ilişkilerle ilgili? İki ülke arasında karşılıklı bağımlılık ilişkisi olduğundan, normal şartlar altında gerginliğin uzun süre devam ettirilmemesi lazım. İki ülkenin de ekonomik olarak zarar gördüğü bir gerginlik, Türkiye’nin ve uluslararası toplumun çabalarına rağmen devam ediyorsa ve Rusya freni patlamış kamyon gibi sağa sola çarparak ilerliyorsa, mevcut gerginliğin iki ülkeyi aşan yönleri olduğunu bilip değerlendirmemizi o yönde yapmalıyız.
SU-24 uçağın düşürülmesine Türkiye sakin bir şekilde ve uluslararası hukuk vurgusu yaparak yaklaşırken, Rusya’nın devlet başkanından medyasına kadar bunalımlı ergen tavırlarıyla ve maço bir tonda yaklaştığını gördük. Putin tartışmaları bilinçli olarak uçağın düşürülmesinden DAİŞ’e destek tezviratına sürükledi. Farkında mısınız bilmiyorum ama uçağın düşürülmesinin hukukiliğini değil Putin’in DAİŞ konusunda kuyuya attığı taşları konuşur olduk. Yani asıl gündemden manipülatif gündeme Rusya’nın eliyle geçtik.