İklim krizinin ülkemiz üzerindeki ölümcül etkilerinin farkında mısınız?..

Değerli meslektaşım Rıdvan Ertuğ’un gönderdiği bilgi notuna göre; küresel iklim krizi sadece devam etmiyor, aynı zamanda hız kazanıyor.

Deniz seviyeleri yükseliyor, gezegenin kara ve okyanusları ısınıyor ve tropikal siklonlar, orman yangınları, seller ve depremler, hayatları ve geçim kaynaklarını yok ediyor.

Akdeniz’de deniz sıcaklığı, iki aydır devam eden sıcak hava dalgaları sırasında, ortalamanın üç derece üzerine çıkarak 30 dereceye ulaştı.

★★★

Felaket habercisi doğa olaylarının biri, hafta sonunda İtalya’da aniden bastıran soğuk hava dalgası ve şiddetli fırtınalarla sona erdi.

Sicilya’da aylardır süren kuraklıkla boğuşuluyor. Pazartesi günü Ada’nın etrafındaki deniz yüzeyi sıcaklığı 27,3 ile 30,5 derece arasındaydı. 

İtalya Meteoroloji Derneği Başkanı Luca Mercalli, yüksek sıcaklıkların çok büyük miktarda enerji yarattığını ve fırtınaların daha şiddetli olmasına yol açtığını söyledi. Akdeniz’in bir parçası olan Adriyatik Denizi’ndeki yüksek deniz sıcaklıkları, deniz tabanında veya yüzeyinde biriken çeşitli mikroalglerden oluşan kalın, sümüksü, beyaz-sarı bir madde olan deniz musilajının geniş bir şekilde yayılmasına neden oldu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yılkı atları susuzluktan ölüyorlar!.. 04 Eylül 2024 | 1.877 Okunma 30 Ağustos Zaferi, ölüm ve sürgünden kurtuluşun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun adıdır!.. 30 Ağustos 2024 | 2.220 Okunma Vergi denetimleri düşük gelir grubundaki yurttaşlara mı yapılıyor?.. 28 Ağustos 2024 | 2.379 Okunma İklim krizinin ülkemiz üzerindeki ölümcül etkilerinin farkında mısınız?.. 22 Ağustos 2024 | 1.308 Okunma Olimpiyat halkalarındaki renkler neden ayrımcılık anlamına geliyor?.. 10 Ağustos 2024 | 2.023 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar