Milli futbolcumuz Merih Demiral’a verilen ceza yargıya gidiyor!..

UEFA’nın milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında, bozkurt sembolü yaptığı gerekçesiyle 2 maç men cezası vermesine itiraz edildi.

Dr. Selim İbrahimoğlu Hukuk Bürosu’nca yapılan itiraz, İsviçre Borçlar Kanunu, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve UEFA tüzüklerine dayanılarak verilen yasal hükümlerle, UEFA nezdinde geçmişte yaşanmış olayları emsal alarak Merih Demiral kararının eşitsizliğine dikkat çekiyor ve maçın tekrarlanması talep ediliyor.

Aksi takdirde UEFA hakkında İsviçre Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı belirtiliyor. İşte UEFA’ya ulaştırılan o dilekçe:

★★★

“UEFA Başkanı Sayın Aleksander Ceferin,

2 Temmuz 2024 tarihindeki mücadelede gösterdiği üstün performansla Türkiye Milli Takımı’nın galibiyetinde büyük pay sahibi olan Merih Demiral, attığı gol sonrası yaşadığı gol sevinci nedeniyle UEFA tarafından iki maç men cezası aldı. Bu ceza, UEFA’nın mevcut yönetmelik ve uygulamalarının aksine, hukukun temel kuralı olan eşitlik ilkesine aykırı olarak verildi. 5 Temmuz 2024 tarihinde, yani Türkiye’nin çeyrek final maçından sadece bir gün önce verilen kararda, Merih Demiral’ın UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 11. maddesini ihlal ettiği iddia edildi. Ancak, kararın gerekçesi açıklanmadı ve keyfi bir şekilde verildiği anlaşıldı. Verilen ceza, yapılan ihlalle orantılı olmayan, büyük haksızlıklar içeren ve futbol dışı bir unsur olarak değerlendirildi. Bu karar, eşitlik ilkesine aykırı olup, Türkiye Milli Takımı’nın performansını olumsuz etkiledi. Kararın haksızlık unsurlarını genel başlıklar halinde şöyle açıklayabilirim:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yılkı atları susuzluktan ölüyorlar!.. 04 Eylül 2024 | 1.853 Okunma 30 Ağustos Zaferi, ölüm ve sürgünden kurtuluşun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun adıdır!.. 30 Ağustos 2024 | 2.218 Okunma Vergi denetimleri düşük gelir grubundaki yurttaşlara mı yapılıyor?.. 28 Ağustos 2024 | 2.379 Okunma İklim krizinin ülkemiz üzerindeki ölümcül etkilerinin farkında mısınız?.. 22 Ağustos 2024 | 1.305 Okunma Olimpiyat halkalarındaki renkler neden ayrımcılık anlamına geliyor?.. 10 Ağustos 2024 | 2.022 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar