Uğur Dündar Uçuşlardaki bıktırıcı gecikmelerin nedeni bakın neymiş?..

Bir süredir uçuşlarda sıklıkla uzun gecikmeler yaşanıyor. Bu gecikmeler nedeniyle yolcular ile uçak şirketlerinin görevlileri arasında medyaya yansıyan sert tartışmalar oluyor.

Saatler boyu beklemekten bunalan yolcuların bir bölümü de öfkelerini sosyal medyadan paylaştıkları mesajlarla gösteriyorlar.

Özetle uçakla seyahat, kelimenin tam anlamıyla eziyete dönüşmüş durumda.

Bu gecikmelerin nedeni, Hava Trafik Kontrolörleri’nin bugüne kadar getirdikleri özveriye dayalı çalışma anlayışını bırakıp, özlük haklarında gereken düzenleme yapılıncaya kadar sürdürmeye karar verdikleri “inisiyatif almadan çalışma-(İAÇ)” uygulamasına geçmeleri.

Peki, nedir bu “inisiyatif almadan çalışma?”

Soruya cevap vermeden önce, sayıları 2 bini bulan Hava Trafik Kontrolörleri’nin görevlerinin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor.  

★★★

Uçuş trafiğini yönetmek gibi son derece önemli ve riskli bir sorumluluğu üstlenen Hava Trafik Kontrolörleri, işe giriş koşulları, mesleki yeterlilik sınavları, eğitim süreçleri, lisanslandırma ve sağlık kriterleri yönünden pilotlarla eşdeğer durumdalar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yılkı atları susuzluktan ölüyorlar!.. 04 Eylül 2024 | 1.853 Okunma 30 Ağustos Zaferi, ölüm ve sürgünden kurtuluşun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun adıdır!.. 30 Ağustos 2024 | 2.218 Okunma Vergi denetimleri düşük gelir grubundaki yurttaşlara mı yapılıyor?.. 28 Ağustos 2024 | 2.379 Okunma İklim krizinin ülkemiz üzerindeki ölümcül etkilerinin farkında mısınız?.. 22 Ağustos 2024 | 1.305 Okunma Olimpiyat halkalarındaki renkler neden ayrımcılık anlamına geliyor?.. 10 Ağustos 2024 | 2.022 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar