Beşiktaş-Fenerbahçe ertelenmeli miydi?
TEK bir oyuncumu dinlendiremedim, hepsi burada. Cuma U-23’te 90 dakika oynayan iki çocuğu da mecburen getirdim, çünkü başka oyuncum yok. İngilizler’in bu maç trafiğiyle Şubat-Mart’ta Şampiyonlar Ligi’nde...
TEK bir oyuncumu dinlendiremedim, hepsi burada.
Cuma U-23’te 90 dakika oynayan iki çocuğu da mecburen getirdim, çünkü başka oyuncum yok. İngilizler’in bu maç trafiğiyle Şubat-Mart’ta Şampiyonlar Ligi’nde başarı imkânsız.”
Bu sözler, kupa maçına Herrera, Rashford, Valencia, Pogba, Rojo, Jones, Fellaini ve Zlatan’dan yoksun çıkmak zorunda kalan Mourinho’ya ait. İngilizler de, Mourinho’nun haklı olup olmadığı konusunda ikiye bölünmüş durumda...
DAHA İYİ DİNLENDİLER
BENZER bir tartışmayı geçen hafta içinde biz de yaptık: Beşiktaş 20 Şubat-20 Mart takviminde 7 maç oynuyor; ikisi dünya devi Bayern, dördü de Türk büyükleriyle.
Peki Türk futbolunun Avrupa’daki tek temsilcisine yardım edilmeli miydi? Sahi bu fikstürler, altından kalkılamayacak kadar zor mu?
Mourinho, Aralık-Ocak maç trafiğiyle ilgili şikayetinde bence haklı. Zira Aralık-Ocak’ta Manchester 15, PSG ve Real Madrid 14, Barcelona 13, Juventus 12, Beşiktaş 11, Bayern’se 9 maç oynamışlar. Kış tatilini uzun tutan Almanlar’ın rakiplerine göre çok daha iyi dinlendiği ortada.
Ancak 20 Şubat-20 Mart fikstürü incelendiğinde Beşiktaş, Barcelona, Sevilla 7, Bayern, Chelsea, M.United’ın 6 maç oynadıklarını görüyoruz. İspanya ve Almanya’da bu süreçte kupa yok. İngiltere de, Manchester City’nin FA Cup takvimini ligi tatil ettiği hafta sonuna koydu. Beşiktaş benzeri zor bir fikstüre yalnızca PSG sahip. Hatta onlar da aynen Beşiktaş gibi ezeli rakipleri Marsilya ile ligde ve kupada peş peşe oynuyorlar.
90'LARA DÖNÜLMEMELİ
Bu tablo incelendiğinde sanırım şu basit soru geliyor akla: İspanyollar ve Almanlar, 20 Şubat-20 Mart arasına kupa takvimi koymuyorken biz neden Türkiye Kupası yarı finalin...