Ligi erken başlayanlar daha hazır

Rapid’in, Young Boys’un, Lugano’nun bizimkilerden diri gözükmesi tesadüf değil.

Türkiye, bir ön elemeler ülkesi. Bu sezonu Avrupa 10’uncusu olarak bitirsek dahi seneye 5 temsilcimizin dördü, ön eleme oynayacaklar. Bunların üçü yine üçer ön eleme turu oynayacaklar hatta. Yıllardır dilim döndüğünce ifade etmeye çalışıyorum: Madem biz bir ön elemeler ülkesiyiz, yapılanmamızı da bu doğrultuda tesis etmemiz gerek.

RAKİP TAKIMLAR DAHA DİRİYDİ

Bu turlarda sıklıkla çarpıştığımız ülkelerden Avusturya bizden bir, İsviçre ve Belçika iki, Çekya ve Danimarka üç hafta erken açtılar liglerini. Evet, aramızda bir iklim farkı olduğunun bilincindeyim. Ancak Süper Lig’e 1 hafta dahi olsun erken, Ağustos başında start vermek bile, temsilcilerimizi play-off turuna birkaç tık hazır taşıyabilir. Son günlerde eşleştiğimiz her rakibin, Rapid’in, Young Boys’un, Lugano’nun bizimkilerden diri gözükmesi tesadüf değil. Liglerini erken açıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gürsel Aksel, Milli Takım stadı olmalı 10 Eylül 2024 | 490 Okunma Gary Speed için oynadılar 07 Eylül 2024 | 192 Okunma Beşiktaş’ta 5 dakika bile aslanın ağzında 02 Eylül 2024 | 1.974 Okunma Gulliver Devler Ülkesinde 01 Eylül 2024 | 151 Okunma Ülke futbolunun özeti gibi bir puan tablosu 31 Ağustos 2024 | 264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar