O üçlü yanlıştı, bu üçlü doğru!

Hürriyet Gazetesi Yazarı Uğur Meleke'nin bugünkü (30.03.2022)''O üçlü yanlıştı, bu üçlü doğru!'' başlıklı yazısı.

Bu Milli Takım elbisesi bu Kuntz’a iki beden bol.

Futbolu formasyonlar oynamıyor, sporcular oynuyor. Eğer formasyonlar oynuyor olsaydı, on yıl boyunca 4-3-3 dizilişiyle sahaya çıkan Xavi-Iniesta’lı Barcelona, 4-3-3’le onları karşılayan her rakibiyle berabere kalırdı, öyle değil mi? Oysa hepsini yendiler! Futbol, formasyonlardan çok daha komplike bir denklem. Ne 3-5-2’nin 4-3-3’e sihirli bir üstünlüğü var, ne de 4-4-2’nin 3-4-3’e!

Kuntz’un milli takımı İtalya karşısında 3-4-3’le sahaya çıkarmasına saygı duyuyorum çünkü bu bir hazırlık müsabakası. Bu tarz denemeler, bu maçlarda yapılabilir. Kötü sonuçlar da alınabilir. Bunlar hayatın içinde var. Zaten Kuntz’un Portekiz maçında yaptığı hata, sahaya üçlü savunmayla çıkması değil; bunu ilk kez orada deniyor olmasıydı. Son 13 resmi maçı dörtlü savunmayla oynayan milli takımın, bir final niteliğindeki Portekiz müsabakasında alışık olmadığı üçlüyü denemesi affedilir bir hata değildi. Kuntz’un eleştirildiği esas konu da buydu zaten. Bu tarz denemeler final maçlarında yapılmaz çünkü... Hazırlık maçlarında yapılır. Bu kadar acemice bir hatayı da ancak Kuntz deneyimsizliğinde biri yapabilirdi maalesef!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Solskjaer'den hızlı teşhis, doğru tedavi! 30 Mart 2025 | 402 Okunma Milli futbolcularını oynatan kazandı! 29 Mart 2025 | 237 Okunma 15 ayın kaderini belirleyecek 90 dakika! 29 Mart 2025 | 156 Okunma Soğukkanlı lider Montella'nın zaferi! 24 Mart 2025 | 797 Okunma UEFA Uluslar A Ligi'nde olmak çok önemli! 21 Mart 2025 | 692 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar
Close menu