Herkese su tavsiye edin!

“Kızımın üniversitedeki bir hocası da diyormuş ki: Hepinizin yanında birer şişe su göreceğim!..” Su ile ilgili yaşadıklarımı anlatmaya devam ediyorum…Özellikle aç karnına...

“Kızımın üniversitedeki bir hocası da diyormuş ki: Hepinizin yanında birer şişe su göreceğim!..”

 

Su ile ilgili yaşadıklarımı anlatmaya devam ediyorum…

Özellikle aç karnına, yemeklerden ve kahvaltıdan yarım saat önce içilen bir veya iki bardak su, sizin ve yakınlarınızın hayatını kurtarabilir. Ömür boyu hastanelerde vakit geçirmenizi önleyebilir.

Eşimi senelerdir su içmesi için uyardım ve “tam emekli olacağız, su içmediğinden böbreklerin elden gider, diyalize girecek hâle gelirsin; bizi hastane köşelerinde süründürme!” diyerek gözünü korkuttum.

Gerçekten de senelerce hastane eczacılığı yapmış bir kişi olarak, hastanelere gelen hastaların yarıdan çoğu bence su içmeyenler ve suya burun kıvıranlardı. Su içmeyenlere her çeşit dert geliyor. Bize “Su içmiyoruz ama çay içiyoruz” diyorlar ama onlar da zararda, çünkü çay diüretik özelliği sebebiyle vücuttaki suyu atıyor.

Bazı doktorlar özellikle hastalarını uyarıyor, su içmeye teşvik ediyor ama kişiler pek fazla önemseniyor.

Allah devlete millete zeval vermesin derler, çok doğru. Şimdi de çok güzel devasa...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Hepsini çözersen, yemeğe götüreceğim!..” 01 Temmuz 2024 | 131 Okunma Kayıp para ve iki kardeş 30 Haziran 2024 | 135 Okunma "Bu hastalık su içmeyenlerde..." 28 Haziran 2024 | 1.878 Okunma Herkese su tavsiye edin! 27 Haziran 2024 | 365 Okunma O yazı hayata bakışımı değiştirdi 26 Haziran 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar