Çarpık zihniyet

İktidarın dışında kalmak veya karşısında olmak, muhalefet yapmak için yeterli değildir. Bu durum sadece siyasi partiler için değil bütün muhalif unsurlar için, medya, aydınlar, sermaye grupları için...

İktidarın dışında kalmak veya karşısında olmak, muhalefet yapmak için yeterli değildir. Bu durum sadece siyasi partiler için değil bütün muhalif unsurlar için, medya, aydınlar, sermaye grupları için de geçerlidir. 

Uzun iktidar dönemlerinin, hükümet eden partileri yıpratarak, muhalif pozisyonda kalan partilerin işini kolaylaştırdığı böylece muhalefet yapma imkanı verdiği, buna uygun ortam yarattığı düşünülür; ama bunun her zaman doğru olmadığını en azından AK Parti'nin on yılı aşkın iktidar dönemi için  geçersiz olduğunu söyleyebiliriz. 

Çaresizlik sendromu 

Peki bu neden böyledir? Türkiye'nin siyasi partilerinden medyasına, büyük sermayesinden resmi aydınlarına, çeşitli örgütlü yapılara kadar, muhalif pozisyonda bulunanlar, neden 'muhalefet yapmakta' yetersizlik yaşamaktadırlar? Muhalefet etme sorunu yaşayan bu çevrelerde, öylesine sağlıksız tavırlar, öylesine çarpık bir zihniyet oluşmuştur ki, bunlar arasında AK Parti'ye karşı yaşanılan bu yetersizliği PKK gibi kan döken, şiddet diliyle var olan bir cinayet örgütüyle işbirliği yaparak ikame etmeye çalışacak kadar aşağılık bir tutumu benimsemiş olanlar bulunmaktadırlar. 
"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Partiye duydukları öfke ve kin bu taifeyi Türkiye'yi bölmek için kan döken bu terör örgütünün peşine takmış bulunmaktadır. Onların ortak beklentisi, PKK ister cinayet işlesin, ister bütün bölgede, isterse de Güneydoğu'da 'dört yüz kilometre kare alanda'  hakimiyet kursun, bunu yaparken AK Parti yönetiminin sarsılmasına, devrilmesine yol açmasıdır". 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 702 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 466 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 228 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 107 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar