Etno faşizm ve terör

Şu anda Türkiye saldırı altındadır. Bir tarafta etnik terör, diğer tarafta DAEŞ adı altında yapılanmış olan fanatik gruplar bulunmaktadır. Etnik ayrılıkçılık amacıyla ortaya çıkan...

Şu anda Türkiye saldırı altındadır. Bir tarafta etnik terör, diğer tarafta DAEŞ adı altında yapılanmış olan fanatik gruplar bulunmaktadır. Etnik ayrılıkçılık amacıyla ortaya çıkan hareket işin başında Suriye'de BAAS rejiminin kanatları altında, onun istihbarat teşkilatı olan El Muhaberat'ın korumasında onun eğitim ve lojistik desteğiyle ortaya çıktı ve varlığını sürdürdü. O yıllar Türkiye'sinin karanlık yapılarının bunlarla olan ilişkileri çok iyi bilinmiyor. 

Dolaylı kaynaklardan edinilen bilgiler değerlendirildiğinde, Türkiye'nin demokratikleşmesini, kalkınmasını, gelişmesini istemeyen, Batı’ya bağımlılığının devamını arzulayan merkezler, onların içerdeki 'Gladyo'su üzerinden bu terör yapılanmasıyla her zaman ilişki içinde olduğunu söylüyor. Hatta askeri rejim döneminde, ayrılıkçı terör örgütü PKK'nın Gladyo'nun etkili olduğu bir zamanda, bazılarının askeri ataşe sıfatıyla Suriye'de aynı binada çalıştıkları muhtemelen bu işin dışındaki bir subayın gazetelere yansıyan ifadesinde ortaya çıkmıştı. 

Gladyonun adamları 

Daha sonra birçok şeyin değiştiğini söylemek lazımdır. Türkiye'nin önce Özal döneminde, arkasından Erdoğan liderliğinde AK Parti'yle giriştiği köklü reformlarla birlikte, ülkenin eski yapısını yani anti demokratik siyasi yapıyı, geri kalmışlığı sürekli üreten ekonomik ilişkileri, Batı vesayetindeki dış politikayı adeta bir toplumsal devrime dayanarak dönüştürmesi, bütün kirli ilişkileri ve unsurları tasfiye etmişti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan sıfatıyla PKK terörünü bitirmek için başlattığı çözüm süreci belki de işin en hassas noktasıydı. Türkiye düşmanları, toplumsal barışı kurmaya yönelik bu hamleye şimdi DAEŞ ve PKK üzerinden cevap vermeye çalışıyorlar. 
"Teröristin 'nasıl bu hale geldiği, nasıl vahşileştiği ve insanlıktan çıktığı', onu böyle bir davranmaya iten bireysel hikâye, psikolojik süreçler, toplumsal ilişkilerde yaşadığı sorunlar, kültürel yapının krizleri ve teröristlerin buralarda yaşadığı travmalar bu hastalıklı kişilik yapısını anlamak bakımından önemlidir fakat terörü açıklamak için yetersiz kalır." 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 702 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 466 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 228 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 107 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar