Medya kaçıncı kuvvet?

“Medyanın dördüncü kuvvet olması, medya patronlarının dördüncü kuvvet olduğu anlamına gelmez” Türkiye’deki medya meselesini konuşurken değerli bir arkadaşımın yaptığı bu...

“Medyanın dördüncü kuvvet olması, medya patronlarının dördüncü kuvvet olduğu anlamına gelmez” Türkiye’deki medya meselesini konuşurken değerli bir arkadaşımın yaptığı bu yorum, tahmin edersiniz ki doğrudan Türk medyasının temel sorununun ne olduğunun altını çizmektedir.

Demokrasinin antidemokratik rejimlerden ayrıldığı noktalardan biri, onun kuvvetler ayrılığına dayanıyor olmasıdır. Kuvvetler ayrılığında kurucu ve meşruiyeti üreten irade olarak Meclis, yani yasama, onu pratiğe aktaran yürütme ve bütün bu çerçeveyi adalet ölçeği içinde denetleyen yargının varlığı söz konusudur. 
Demokratik sistemde basın-yayın kuruluşları, düşünce özgürlüğünün, haber alma hakkının, ifade hürriyetinin kapsamında kalmak üzere; bilgilendirme ve kamuoyu oluşturma işlevlerinin de bir parçası olarak değerlendirildiği için dördüncü kuvvet olarak tanımlanır. 
Demokrasinin çekim kuvveti 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda zamanı 26 Nisan 2021 | 702 Okunma Yarın ayın kaçı? 22 Nisan 2021 | 466 Okunma Sistem değişti de ne oldu! 19 Nisan 2021 | 228 Okunma Reel sektörün dinamizmine uygun para politikası 15 Nisan 2021 | 107 Okunma Karadeniz barışı 12 Nisan 2021 | 134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar