“Seven sevilir, hor gören hor görülür!”

İnsanın kıymeti; idrâkinin, zekâsının, bu yolun büyüklerinin hakîkatlerini anladığı kadardır.  Sünnetî Ahmed Efendi on beşinci yüzyılda Kastamonu'da yetişen evliyânın...

İnsanın kıymeti; idrâkinin, zekâsının, bu yolun büyüklerinin hakîkatlerini anladığı kadardır.

 

 

Sünnetî Ahmed Efendi on beşinci yüzyılda Kastamonu'da yetişen evliyânın büyüklerinden olup Halvetî tarîkatının Şâbân-ı Velî hazretlerinden önceki Pîri ve Kastamonu Şâbân-ı Velî Dergâhının da ilk bânisidir. 1459 yılında vefât etti. Sohbetlerinde buyurdu ki:

“İnsanın kıymeti; idrâkinin, zekâsının, bu yolun büyüklerinin hakîkatlerini anladığı kadardır.”

“Sizden hanginizin yirmi kerre, belki daha fazla tasarruf edildiği hâlde ve nisbet sahibi kılındığı hâlde, her dışarı çıktığında kaybetmemiş olsun? Size verilen veriliyor. Fakat siz onu muhafaza edemiyorsunuz. Eline bir nûr teslim edilen kişi, onu en kıymetli şeyi bilsin. Fâni varlığını tasfiye etsin, o nûr ile kendini karanlıkta aydınlatsın.”

“Benim birkaç günlük hayâtımı fırsat bilip Allahü teâlâya bağlanmayan sizler, ya benden sonra ne yapacaksınız? Bu fırsatı ganîmet bilin, bu nimet elden giderse pişman olursunuz. Son pişmanlığın faydası olmaz.”

“Zikir bir kazma...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
''Talebelerim dünyâda nâmerde muhtaç olmasın!..'' 01 Temmuz 2024 | 18 Okunma Din câhili, nefsinin peşinde koşar!.. 30 Haziran 2024 | 68 Okunma “Seven sevilir, hor gören hor görülür!” 29 Haziran 2024 | 39 Okunma Sırâtı geçerken kendisine nûrdan ışık verilen kullar! 28 Haziran 2024 | 1.217 Okunma "Hatâ ve kusurları affet, görmezlikten gel!.." 27 Haziran 2024 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar