Erdoğan Kıbrıs’ı yeniden fethetti

Cumhurbaşkanı’nın 50’nci yılda Türk tezlerini haykırması Yunanistan’da deprem etkisi yarattı

KKTC’nin barış içinde geçirdiği 50’nci yılı kutladık. Kıbrıs’ı da salladık. Şimdiye kadar hiç böyle keyifli olmamıştık.

Tüm devlet erkanı en üst düzeyde ve tam kadro Kıbrıs’taydı. Görkemli kutlamalarda 50 gemi ile gerçekleşen geçit töreni inanılmaz etkileyiciydi. Yunan gazeteleri yazdı: Türkiye tarihte eşi benzeri görülmemiş bir şenlik düzenliyor.

500 Kıbrıs gazisi, Güneydoğu sınırımızı koruyan komandolarla buluştu Kıbrıs’ta birlikte marş söylediler, gazilerin eli öpüldü.

Kimliğin devamlılığı adına tüyler ürpertici bir sahneydi. KKTC’nin kurucu başkanı ve rahmetli Denktaş dahil tüm emeği geçenler anıldı. Mezarlarına gidildi. Anıtlara çelenkler konuldu. 20 Temmuz 1974’te gerçekleşen çıkarma ile Türk soykırımı durduruldu. Ayrıca EOKA-B’ciler kendi gibi düşünmeyen Rumları da öldürüyordu. Birçok Türk köyü toplu mezar olarak açıldı daha sonra... Savaşın da bir şerefi, adabı ve edebi vardır. Düşmanda bu yoktu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP Kurultayı’ndan ne çıkacak 06 Eylül 2024 | 111 Okunma Yunanistan oturma iznini 800 bin Euro’ya çıkarttı 05 Eylül 2024 | 106 Okunma Şükrü Tufan’ın Dışişleri’ndeki mücadelesi örnek gösterildi: Fidan bir Büyükelçi’yi nasıl övdü 04 Eylül 2024 | 213 Okunma Barış Günü’nde ne kadar bilinçlendik 03 Eylül 2024 | 41 Okunma Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer’den çiftçilere öneriler... Çiftçiler birleşmeli 30 Ağustos 2024 | 35 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar