Eylülde güzel yağış bekliyoruz

TÜRKİYE Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, suda soğuma ve ısınmanın sürekli olarak...

“Bu fırtına Türkiye’ye çok sert vurmaz. Çünkü enerjisini deniz suyu sıcaklığından alır. Enerji bulamayacağı için de Yunanistan kıyılarında kalır. Bize çok güzel bir yağış getirir. Bu eylül ayında güzel bir yağış alma ihtimalimiz çok yüksek.”

DEPREM İÇİN BÜYÜK PLAN GEREKİYOR

JEOLOG ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür’e göre, İstanbul’da deprem için yapılan çalışmalar yeterli değil. İstanbul’da her an bir deprem olma olasılığının yüzde 47 olduğunu ifade eden Görür, 30 yıldır deprem gerçekleştiğini söylemelerine rağmen yeterli sayıda ve kapsamda çalışma yapılmadığı görüşünde.

“Valilik resmi binaları güçlendiriyor. İBB binaları yenilemek için çalışma yapıyor, ancak İstanbul’u deprem dirençli bir kent yapmak için büyük bir plan gerekiyor. Merkezi yönetim ve yerel yönetimin birlik olmadığı bir atmosferde hiçbir sonuca ulaşamazsınız.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Denizli geleceğini tasarlıyor 12 Eylül 2024 | 120 Okunma Karbon ayak izimizi silelim 11 Eylül 2024 | 53 Okunma CHP Kurultayı’nın ardından ‘liderlik’ tartışmaları Sorun yok, çözüm var 10 Eylül 2024 | 147 Okunma Neler yaşandı 09 Eylül 2024 | 143 Okunma Yeni politikalar/metotlar 90 masada 4 başlık 08 Eylül 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar