Tohum ve damızlık olmazsa tarım olmaz

Temmuz ayında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç’in konuşmalarını izledik, kendileriyle sohbet ettik.

Geçen yıldan tanıştığımız Toprak Mahsulleri Ofisi (Buğday, fındık, bakliyat) Genel Müdürü Ahmet Güldal’dan temel ve ortak anlatımlarından “Küresel ısınma, pandemi, savaşlar ve doğal afetlerin yol açtığı yeni dünyanın yeni üretim normalleri, ülkeleri daha fazla ve planlı üretime yöneltmiş, ‘gıda milliyetçiliği’ kavramını gündeme getirdiğini” öğrendik. Karadeniz’deki fındıkçılar, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’dan iyi fiyat bekliyor bugünlerde. TMO yanında fındık işini de üzerine alan Güldal’ın, son birkaç yıldır fındıkta yarattığı ‘istikrar’ ve kendisine yönelik başarıları gerçekten dikkat çeker oldu.

SİGORTA; TİGEM VE TMO

TİGEM ve TMO, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çok değerli ve stratejik kurumları. İki marka için ‘Ülkenin sigortası’ demek gerekiyor.

Bakan Yumaklı, “2022 yılında bitkisel üretim rekoru kıran ülkemiz, aynı zamanda tarım ürünleri ihracatında tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı. ‘Türkiye Yüzyılı’nda da yeni başarı hikayeleri yazma azmiyle yolumuza devam ediyoruz. Dünyanın yeni normalinde ülkemizin tarımsal üretimindeki potansiyelini daha ileri taşıyacağız” diyor.

Özetle her sorumluyu tarımla ilgili çalışmalarında çok heyecanlı gördük, hepsi de tarımda “Bereket ve bolluk” bekliyor. Biz de bu başarıları görünce heyecanlandık, ama kuraklık en büyük endişe. Bu yazıyı yazarken, gök kapkaranlık oldu, inşallah yağmur düşer diye bekledik; sadece toz aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tüzükte öncelikler ne olmalı 07 Eylül 2024 | 33 Okunma CHP Kurultayı’ndan ne çıkacak 06 Eylül 2024 | 111 Okunma Yunanistan oturma iznini 800 bin Euro’ya çıkarttı 05 Eylül 2024 | 106 Okunma Şükrü Tufan’ın Dışişleri’ndeki mücadelesi örnek gösterildi: Fidan bir Büyükelçi’yi nasıl övdü 04 Eylül 2024 | 213 Okunma Barış Günü’nde ne kadar bilinçlendik 03 Eylül 2024 | 41 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar