Bolivya’da darbeciliğe karşı “Türkiye Modeli”

Geçtiğimiz çarşamba günü Türkiye’de herkes Avrupa Şampiyonluğu Türkiye-Çekya maçı için ekranlara kilitlenmişken ekranların altyazılarına ilginç bir darbe haberi düştü....

Geçtiğimiz çarşamba günü Türkiye’de herkes Avrupa Şampiyonluğu Türkiye-Çekya maçı için ekranlara kilitlenmişken ekranların altyazılarına ilginç bir darbe haberi düştü. Maçın heyecanı içinde ilk anda çok ilgi çekecek bir haber değildi tabii. Latin Amerika ülkelerinde olağan işlerden biri. Yönetimlerin normal seçimlerle değişmesinin bir istisna gibi algılandığı yerler.

Ancak darbe haberine kısa bir süre içinde dikkat kesilmeyi sağlayan alakalar hafızalardan yavaş yavaş düşmeye başladı. Bolivya 7 Ekim’den kısa bir süre sonra İsrail’e karşı en net duruş sergileyen ülkelerden biriydi. Daha kasım ayı içinde Gazze’ye karşı soykırım uygulayan işgalci İsrail’le diplomatik ilişkilerini askıya aldığını duyurmuştu.

Ayrıca daha 20 gün önce Devlet Başkanı Luis Arce Moskova’ya bir ziyarette bulunmuş ve bu ziyarette Putin ile BRICS ülkelerine katılma seçeneğini masaya yatırmıştı. Aynı görüşmede Rusya ile önemli bir Lityum satış anlaşması da imzalanmıştı.

Bu üç konu kuşkusuz Bolivya’daki darbenin arkasındaki olağan şüphelileri için en önemli muharrikler...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hangi Şeriat? 01 Temmuz 2024 | 5 Okunma Bolivya’da darbeciliğe karşı “Türkiye Modeli” 29 Haziran 2024 | 111 Okunma Gazze’de soykırım yapılırken İslâm’ın teolojisini tartışmak 26 Haziran 2024 | 294 Okunma Aşırı sağın yükselişi Avrupa Birliği’nin sonunu mu getiriyor? 24 Haziran 2024 | 604 Okunma “Hayat Kaynağı Kur’an” müfessiri Prof. Dr. Sait Şimşek’in ardından 22 Haziran 2024 | 337 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar