Her toplumdan bir millet çıkar mı?

Yaşamakta olduğumuz birçok tartışmanın kökeninde aslında bu ve buna ilişkin başka sorular var. Bir toplum olabildik mi de bir millet olmanın şartlarını kovalayabiliriz? Bir toplumdan bir millet çıkarmanın...

Yaşamakta olduğumuz birçok tartışmanın kökeninde aslında bu ve buna ilişkin başka sorular var. Bir toplum olabildik mi de bir millet olmanın şartlarını kovalayabiliriz? Bir toplumdan bir millet çıkarmanın şartları nelerdir ve her toplumdan bir millet çıkar mı? Siyaseti millet olma üzerinden mi, toplum olma üzerinden mi düşünmek daha sağlıklı?

Toplumun kendi içinde bir bütünlük oluşturması, bu bütünlüğün bütün unsurlar tarafından paylaşılan bir düşünceye dönüşmesi bir toplumun millete dönüşmesinin en önemli aşamasını oluştursa gerek.

Millet aşamasına bile gelmeden toplumun kendi içinde birbirine bağlı ve kendi aralarında bir toplumsal işbölümü mantığı içinde organik bir ilişkiyle bağlı olduğu düşüncesi Durkheimci sosyolojinin toplum hakkındaki en önemli tasavvuru olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müslüman Erkekler ve Müslüman Kadınlar: Eski ve Yeni Sorular 23 Nisan 2025 | 157 Okunma Türkiye’de Bangladeş Konferansı ve Temmuz Devriminin Ruhu 21 Nisan 2025 | 86 Okunma Türkiye’nin Fikir Dergileri 19 Nisan 2025 | 123 Okunma Esed mi ABD-İsrail mi? Biz hepsi de suç ortağı diyoruz halbuki 16 Nisan 2025 | 205 Okunma Jeffrey Sachs’ın Antalya’da anlattığı masal 14 Nisan 2025 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar
Close menu