Suriye politikamız!
1-PKK kontrolünde bir devlet olmayacak... Toprak bütünlüğü korunacak. 2-Suriye’de mezhep dayatmalı bir yönetim olmayacak. 3-Mülteciler bir program dahilinde Suriye’ye geri dönecek. Başbakan Binali...
1-PKK kontrolünde bir devlet olmayacak... Toprak bütünlüğü korunacak.
2-Suriye’de mezhep dayatmalı bir yönetim olmayacak.
3-Mülteciler bir program dahilinde Suriye’ye geri dönecek.
Başbakan Binali Yıldırım’ın sözlerinden özetlediğim yeni Suriye politikamızın olmazsa olmazları bunlar. Başka bir deyişle nihayetinde bölgede sorunun değil, çözümün parçası olmaya karar verdik.
Aslında, bunun için Rusya’yla birlikte resim vermeye gerek yoktu. AyrıcaBarzani’nin bile bağımsız bir Kürdistan fikrini ikircikli seslendirdiği bir dönemde PKK’nın sınırımızda küçük bir Kürt devleti kuracağından korkarak politika üretmek de yanlıştı. Esad konusuna gelince. Onun yönetimi bırakmasını zorlamak ve bu yönde mücadele eden gruplara destek vermek yerine, Esad yönetimin demokratikleşmesi için arabuluculuğa soyunsaydık bu işlerin altında kalmazdık. Türkiye bugüne kadar büyük bedel ödedi ve sonunda uluslararası toplumla birlikte çözüme katkı verecek politika değişikliğine karar verdi. Bu bile başlı başına kazanç sayılmalı. Unutmayın çözüme Türkiye katkı yapacaksa sorun da çözülecek demektir.
OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ’NÜN GEÇİŞ ÜCRETİ NEDEN 5 DOLAR DEĞİL?
Son yılların en doğru yatırımı Gebze-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçiş Köprüsü’dür. Daha önce yazmıştım. Bu yatırımın fiyasko şeklinde değerlendirilmesi iyi niyetli bir yaklaşım değil. Kamunun bu projeyi yapması veya yaptırması gerekiyordu. Yaptırmayı tercih etti. Ücretlendirme konusunda ise daha önce de işaret ettim, hükümetin tercihi ve yaklaşımı yanlış (bana göre).