Dört Cumhurbaşkanı Filistin’de savaşmış ülkenin adı nedir?

Bu tarz soruları hepimizin zihni çok uzun yıllar rahmetli Kenan Işık’ın sesiyle duyacak.Eğer yarışmanın finalinde böyle bir soru sorulsaydı herhalde herkes İsrail’i tercih ederdi. Halbuki doğru cevap...

Bu tarz soruları hepimizin zihni çok uzun yıllar rahmetli Kenan Işık’ın sesiyle duyacak.

Eğer yarışmanın finalinde böyle bir soru sorulsaydı herhalde herkes İsrail’i tercih ederdi. Halbuki doğru cevap Türkiye’dir.

Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay dördü de Birinci Dünya Savaşı’nda Filistin’de hatta daha daraltılabilirse Gazze’de savaştılar. Son ikisi orada esir düştü.

Türkiye o yüzden Filistin’de her zaman taraftı.

Bugün eğer dünyanın İsrail gibi meselesi varsa bunun sebebi 1947 yılında Filistin’in taksimine ve İsrail Devleti’nin kurulmasına karşı Birleşmiş Milletler’de yapılan oylamaydı.

Türkiye, BM’nin taze üyelerinden biriydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Önyargılar, sızıntılar ve medya katile yardım mı ediyor? 16 Eylül 2024 | 1.775 Okunma Neden bir AK Parti’ye ihtiyaç var? 14 Eylül 2024 | 1.549 Okunma Komşu evin yangınında yumurtasını pişirmek… 11 Eylül 2024 | 765 Okunma O yemini ettiren bir dönem birincisi... 07 Eylül 2024 | 4.742 Okunma Genç subaylar neden yine rahatsız oldu? 04 Eylül 2024 | 1.935 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar