Eskişehirli genç nasıl Nazi oldu?

Bugün AK Parti 23’üncü yaşını kutlıyor. Kutlamaların sloganı “Adı AK Parti.” Şimdilik manşet ise İYİ Parti’den istifa eden iki milletvekilin transferi.AK Parti’nin aradığı taze...

Bugün AK Parti 23’üncü yaşını kutlıyor. Kutlamaların sloganı “Adı AK Parti.” Şimdilik manşet ise İYİ Parti’den istifa eden iki milletvekilin transferi.

AK Parti’nin aradığı taze kanın bu olmadığı açık.

AK Parti yöneticileri için bu yıldönümünde yapılacak en doğru iş, dün Eskişehir’de ne olduğunu anlamaya çalışmak olur.

Ama bu aile bakanı gibi hızlıca bilgisayar oyunlarına faturayı kesen, yeni bir yasakçılığın ve modern zamanlara karşı direniş biçiminde yüzeysel olmamalı.

Ama bu analiz aynı zamanda Eskişehir’deki 18 yaşındaki saldırganı klasik faşist, ırkçı, aşırı milliyetçi kalıplar içine koyan ve o maymuncuğun burada da çalıştığını zannedenlerin hızlı ve tembel analizleri gibi de olmamalı.

Çünkü karşımızda bir Türkçü, ülkücü ya da milliyetçi profil yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Önyargılar, sızıntılar ve medya katile yardım mı ediyor? 16 Eylül 2024 | 1.775 Okunma Neden bir AK Parti’ye ihtiyaç var? 14 Eylül 2024 | 1.549 Okunma Komşu evin yangınında yumurtasını pişirmek… 11 Eylül 2024 | 765 Okunma O yemini ettiren bir dönem birincisi... 07 Eylül 2024 | 4.742 Okunma Genç subaylar neden yine rahatsız oldu? 04 Eylül 2024 | 1.935 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar