Hamdullah Suphi’den Oktay Kaynarca’ya Türklük ve Türkiyelilik

"Türkiyeliyim” dediği konuşması yüzünden sosyal medyada milliyetçilerin tepki gösterdiği oyuncu Oktay Kaynarca, geri adım atmıyor:“Ben Türkiyeli bir Türk olmaktan gurur duyuyorum. Türkiyeliyim kadar...

"Türkiyeliyim” dediği konuşması yüzünden sosyal medyada milliyetçilerin tepki gösterdiği oyuncu Oktay Kaynarca, geri adım atmıyor:

“Ben Türkiyeli bir Türk olmaktan gurur duyuyorum. Türkiyeliyim kadar anlaşılması net bir kavramı eğip büküp insanları ötekileştirmek, hain ilan etmek ancak içi boş insanların yaptıklarıdır. Ülke toprakları üzerindeki her dilin her şivenin her mezhebin her ırkın bu ülkenin zenginliği olduğuna inanarak büyüdük, öyle de öleceğiz.”

Kurtlar Vadisi’nde Süleyman Çakır’ı oynayan Kaynarca, rolüne kendini epey kaptırmış, herhalde dizideki mafya babasının hayranı olan mafya babalarıyla samimi fotoğrafları çıkmış, aslında milliyetçi-ulusalcı çizgideki bir isim.

Ama zaten Türkiyeli kavramına bir zamanlar milliyetçiler bu kadar karşı değildi.

Yetmeyen 1921 Teşkilat-ı Esasiyesi yerine bir anayasa yapımı için Meclis’te bir komisyon kuruldu.

Komisyonun ilk hazırladığı taslak Mühim bir tarihi vesika başlığıyla 23 Ekim 1923 günü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Mağdur şahıs Türk değil” 03 Temmuz 2024 | 1.886 Okunma “Başardık oğlum” 01 Temmuz 2024 | 1.047 Okunma Ekonomide popülizm sırası muhalefette mi? 24 Haziran 2024 | 748 Okunma Polis dini koruyabilir mi? 22 Haziran 2024 | 501 Okunma Hamdullah Suphi’den Oktay Kaynarca’ya Türklük ve Türkiyelilik 19 Haziran 2024 | 847 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar