Neden genç kuşak ev sahibi olamayacak?

Twitch’in popüler spor yayıncılarından Hasan Arda Kaşıkçı, genelde hızlı, keskin, radikal fikirlerin alıcı bulduğu genç erkek ağırlıklı kitleye beklemediği türden etkili bir konuşma...

Twitch’in popüler spor yayıncılarından Hasan Arda Kaşıkçı, genelde hızlı, keskin, radikal fikirlerin alıcı bulduğu genç erkek ağırlıklı kitleye beklemediği türden etkili bir konuşma yaptı. Milliyetçilik, yabancı düşmanlığı, Kürt düşmanlığı, derin devlet öykünmeciliğinin revaçta olduğu genç izleyicilerine meselenin başka olduğunu anlattı.

Özellikle konuşmasındaki şu bölüm, haklı olarak günlerdir konuşuluyor: Benim kitlem %90 erkek ve 18-34 yaş aralığında. Beni izlerken kafalarındaki tek sorun: “Neden yaşadığım ülkede babamın şartlarında yaşayamıyorum? Önceki kuşaktaki işçiler ev alırken, işçi olmamama rağmen ev almanın hayalini bile kuramıyorum.”

Süper haklı bir soru.

Neden daha eğitimli, donanımlı olan yeni kuşağın kendilerinden sosyal, kültürel olarak bir adım geride olan ebeveynlerinden daha az varlıklı?

Tabii bunun en somut göstergesi ev alamamak.

Bir önceki kuşak emeklilik ikramiyeleriyle ev ve araba alabiliyordu. Hatta biraz daha tasarruflu olanlar yazlık bile alabiliyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Önyargılar, sızıntılar ve medya katile yardım mı ediyor? 16 Eylül 2024 | 1.775 Okunma Neden bir AK Parti’ye ihtiyaç var? 14 Eylül 2024 | 1.549 Okunma Komşu evin yangınında yumurtasını pişirmek… 11 Eylül 2024 | 765 Okunma O yemini ettiren bir dönem birincisi... 07 Eylül 2024 | 4.742 Okunma Genç subaylar neden yine rahatsız oldu? 04 Eylül 2024 | 1.935 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar