Normalleşmeden anormalleşmeye...

33 yaşındaki Dilruba Kayserilioğlu, İzmir’de kendisine uzatılan bir Youtube kanalı mikrofununa şöyle demişti:Bütün özgürlük haklarınızı tek bir kişiye teslim ettiğiniz için, Allah’tan...

33 yaşındaki Dilruba Kayserilioğlu, İzmir’de kendisine uzatılan bir Youtube kanalı mikrofununa şöyle demişti:

Bütün özgürlük haklarınızı tek bir kişiye teslim ettiğiniz için, Allah’tan da üstün tutup ona taptığınız için, sosyal medyanın kapatılmasını desteklediğiniz için, hayvanların katledilmesini desteklediğiniz için hepiniz beyni emcüklenmiş birer geri zekâlılarsınız. Bu söylediklerimin hiçbir şekilde kesilmesini de istemiyorum.”

Kanal gerçekten de sansürsüz yayınlandı, bir anda viral olan video yüzünden Dilruba Kayserilioğlu “halkı kin ve nefrete tahrik” ve Cumhurbaşkanı’na hakaretten” tutuklandı. 13 gün hapis yattıktan sonra da serbest bırakıldı.

Genç kadının bir Youtube röportajı yüzünden tutuklanması geniş bir tepkiye neden oldu.

Tepkiler siyasete kadar ulaştı. Özellikle kendi kamuoyundan Erdoğan ile yürttüğü normalleşme görüşmeleri için tepkiler alan Özgür Özel, hapishanede Dilruba’yı ziyaret etti.

Birkaç gün sonra bırakılan Dilruba’yı İzmir Fuarı açılışında Özgür Özel’in yanında otururken gördük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Önyargılar, sızıntılar ve medya katile yardım mı ediyor? 16 Eylül 2024 | 1.775 Okunma Neden bir AK Parti’ye ihtiyaç var? 14 Eylül 2024 | 1.549 Okunma Komşu evin yangınında yumurtasını pişirmek… 11 Eylül 2024 | 765 Okunma O yemini ettiren bir dönem birincisi... 07 Eylül 2024 | 4.742 Okunma Genç subaylar neden yine rahatsız oldu? 04 Eylül 2024 | 1.935 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar