Pehlivanlardan voleybolcu kızlara Türkiye’nin olimpik değişimi...

Yağ bidonları ve betonla yapılan aletlerle ağırlık antrenmanları yaptı. İlk ciridi uçlarında demir uçlar bulunan uzun okaliptüs dallarından yapılmıştı. Şampiyonlara komşularının...

Yağ bidonları ve betonla yapılan aletlerle ağırlık antrenmanları yaptı. İlk ciridi uçlarında demir uçlar bulunan uzun okaliptüs dallarından yapılmıştı. Şampiyonlara komşularının yardımıyla gitti. Tokyo Olimpiyat biletini bile devleti almadı. Paris Olimpiyatları’na aylar kala kullanılmaz hale gelen ciridi için kampanya başlatıldı. Kampanyaya finallerde yeneceği Hintli rakibi de destek verdi. Pakistan hükümeti Güney Afrika’dan cirit getirtti.

O da çıktı bu dalda madalyaları parsellemiş Avrupalıların arasından sıyrıldı ve olimpiyat rekoru kırarak 235 milyonluk Pakistan’a 1992’den bu yana olimpiyatlardaki ilk madalyasını kazandırdı.

Onu Hintli Neeraj Chopra ve Grenadalı Anderson Peters’ın izledi.

Cirit atmak gibi son derece Batılı bir branş bütün madalyalar Asya’ya gitti.

Bu tek madalyayla Pakistan, madalyanın rengi altın olduğu için sıralamada sekiz madalya alan Türkiye’nin üzerinde yer aldı.

1,5 milyarlık Hindistan ise 1 gümüş ve 5 bronzla Türkiye’nin de altında 71’inci sırada olimpiyatları tamamladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Önyargılar, sızıntılar ve medya katile yardım mı ediyor? 16 Eylül 2024 | 1.775 Okunma Neden bir AK Parti’ye ihtiyaç var? 14 Eylül 2024 | 1.549 Okunma Komşu evin yangınında yumurtasını pişirmek… 11 Eylül 2024 | 765 Okunma O yemini ettiren bir dönem birincisi... 07 Eylül 2024 | 4.742 Okunma Genç subaylar neden yine rahatsız oldu? 04 Eylül 2024 | 1.935 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar