Akıllı telefonu akıllıca kullanın
Yeni teknolojilere pek meraklıyız. Özellikle cep telefonu düşkünüyüz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu verilerine göre, 2012 yılında cep telefonu abonesi kişi sayısı 64.3 milyon kişiydi. 2018 yılı...
Yeni teknolojilere pek meraklıyız. Özellikle cep telefonu düşkünüyüz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu verilerine göre, 2012 yılında cep telefonu abonesi kişi sayısı 64.3 milyon kişiydi. 2018 yılı ikinci çeyreği sonunda bu rakam 73.9 milyon kişiye yükseldi. Bazı kişiler birden fazla aboneliğe sahip. Böylece 2018 yılı ikinci çeyreği sonunda toplam abonelik sayısı 79.5 milyona yükselmiş. Bu cep telefonlarının büyük bölümünde de internet bağlantısı var.
Peki, bu akıllı telefonlar akıllıca mı kullanılıyor, insanları aptallaştırma ve sığlaştırmanın bir aracı olarak mı?
Bu sorunun yanıtı bizlerin elinde.
AKILLI TELEFONLAR NASIL KULLANILIYOR?
Akıllı telefonlar gerek konuşma biçiminde, gerek sosyal medya kanalları üzerinden, sohbet ve dedikodu ağırlıklı olarak kullanılıyor. Bu telefonları yalnızca haberleşme aracı olarak kullananların sayısı ve oranı çok düşük. Sokakta bakıyorsunuz, insanlar gözlerini telefonlarından ayırmadan yürüyor. Gözlerini telefonlarından ayıramadıkları için birbirine çarpan veya bir ağaca veya direğe toslayan insan sayısı az değil. Otobüs ve dolmuşlarda da telefonlar meşgul. Bazıları da telefonla oyun oynuyor. Bazen bir yerde oturan bir grup insana bakıyorsunuz. Birbirleriyle konuşmuyorlar; her birinin elinde bir cep telefonu, onunla ilgileniyorlar. Aynı bina içinde birbirini bulamayan insanlar hemen cep telefonuna saldırıyor. Şehirlerarası otobüslerde ve trenlerde, yol boyunca cep telefonuyla konuşan insanlara rastlıyorsunuz. Bazıları da, herhalde köyde iki ev ilerideki komşusuna seslendiğini zannederek, bağıra bağıra konuştuğunda daha iyi duyulacağını düşünüyor ve bulunduğu ortamdaki diğer kişilere de yayın yapıyor.
Akıllı telefonu bilgilenme aracı olarak kullanan kişi sayısı çok az. Bu...