Acil meselemiz; işçilik

İki haftalık yaz molasının ardından yeniden merhaba.Dünya her ne kadar adım adım bir büyük savaşa yaklaşıyorsa da, vatandaşın günlük hayatındaki başlıca gündemi;...

İki haftalık yaz molasının ardından yeniden merhaba.

Dünya her ne kadar adım adım bir büyük savaşa yaklaşıyorsa da, vatandaşın günlük hayatındaki başlıca gündemi; pahalılık.

Özellikle son iki yıldır -döviz, enerji ve ücret artışlarının katbekat üstünde- anlamsızca artan fiyatlar, bumerang gibi döndü, hepimizi vurdu.

En çok ezilenler ise başka geliri olmayan emekliler ve sabit gelirliler oldu.

Pandemide devletin para akıtarak hayatta tuttuğu işletmeler, ne yazık ki pandemi sonrasında oluşan talep patlamasını insafsızca kâra dönüştürme yarışına girdi.

Ne onları bir seneden fazla hayatta tutan devlete ne de topluma karşı en ufak bir sorumluluk duymadan keyfî fiyat artıranlar, vatandaşın rahatlaması için yapılan vergi indirimlerini de cebe indirip, günlük zam yağmuruna devam etti.

Böyle bir piyasa da, böyle bir toplum da zor ayakta durur…

Duracaksa da ağır bedelleri olur.

İşte şimdi o süreci yaşıyoruz.

***

İşletmelere yönelik eleştirimi haksız...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Narin cinayeti nereye geldi? 15 Eylül 2024 | 523 Okunma Narin’i pis siyasetinize alet etmeyin 12 Eylül 2024 | 281 Okunma Kılıçlı mesajda 28 Şubat ve FETÖ izi 08 Eylül 2024 | 1.208 Okunma Akdeniz’de dağılan Mısır ‘sisi’ 05 Eylül 2024 | 1.729 Okunma Acil meselemiz; işçilik 01 Eylül 2024 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar