Seyahat notları

Kurban Bayramı'ndan hemen sonra millî takımımıza destek için Almanya’ya, ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın heyetiyle Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi için...

Kurban Bayramı'ndan hemen sonra millî takımımıza destek için Almanya’ya, ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın heyetiyle Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi için Kazakistan’a, ardından Turkcell’in 30. yılı münasebetiyle Wall Street’teki New York Borsasında düzenlenen gonk törenine katılmak için ABD’ye gittim.

Yani kısa bir Asya, Avrupa, Amerika turu yapmış olduk.

     ***

Biz Türkiye olarak daha çok vergilerle ve ticaretle geçiniyoruz, tek avantajımız stratejik coğrafya.

Oysa Bakü sokakları neft (petrol) kokar. Hakeza Asya’daki bütün Türk cumhuriyetleri, yer altı zenginliklerinin üzerinde… Kazakistan’da da uranyum dâhil, ne ararsan var.

Avrupa dersen, sanayide iki asır önce yakaladığı başarının meyvelerini yemekte hâlâ…

Tabii bir de kurdukları sömürü düzeninin!

Enerji kaynakları ve kıymetli cevhere sahip olmayan bu bölgenin yaşadığı müreffeh hayatın neticesi, sömürdükleri ülkelerden aldıkları göçle sokaklarına yansımış zaten.

Sayelerinde zengin oldukları ülkelerin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçlı mesajda 28 Şubat ve FETÖ izi 08 Eylül 2024 | 3 Okunma Akdeniz’de dağılan Mısır ‘sisi’ 05 Eylül 2024 | 1.725 Okunma Acil meselemiz; işçilik 01 Eylül 2024 | 120 Okunma Boyalı ev zencileri 08 Ağustos 2024 | 1.688 Okunma Samimiyetinizi görelim 04 Ağustos 2024 | 99 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar