Binalar neden çöküveriyor?

Başta İstanbul olmak üzere binalarımız hiçbir dış etken olmadan, kendiliğinden yıkılıveriyor. Belli ki olası İstanbul depreminde -maazallah- taş taş üstünde kalmayacak. Kadim okurum Ali Aktulga da bu konu...

Başta İstanbul olmak üzere binalarımız hiçbir dış etken olmadan, kendiliğinden yıkılıveriyor. Belli ki olası İstanbul depreminde -maazallah- taş taş üstünde kalmayacak.
Kadim okurum Ali Aktulga da bu konu üzerinde mantıklı bir analiz yapmış:
"Bahçelievler'de olduğu yere çöken 7 katlı binanın ilk 3 katı adeta erimiş. Son 4 katı olduğu gibi cadde seviyesinde duruyor. Kara mizah gibi; son dört katı sanki daha sağlam yapılmış gibi ayakta. Çünkü o katlar daha sonra kaçak yapılmış.




O kadar çok var ki böyle binalar İstanbul'un 60 sonrası yapılan sur dışı semtlerinde. Kişilerin parası oldukça ve seçim zamanları af umuduyla alelusul yaptıkları maalesef. Alt katlar hesapsız kitapsız eklenen sonraki katların ağırlığını çekemediği için yaşıyoruz bu felaketleri.
Allah bizleri büyük depremlerden korusun, insanlarımıza da akıl fikir ve basiret versin inşallah."
YAZAR NOTU: Benim...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En tehlikeli suçlu yakalandı (!) 07 Eylül 2024 | 123 Okunma Esra Erol’dan sonra Nuh Tufanı 06 Eylül 2024 | 734 Okunma Affedin bizi çocuklar... 05 Eylül 2024 | 196 Okunma Faciayı çağıran büyük gaflet! 04 Eylül 2024 | 235 Okunma Milletçe nasıl da “Mesut” olduk... 03 Eylül 2024 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar