Nüfus cüzdanlarına suç ceza puanı yazılsın

Geçen hafta pırıl pırıl, güzeller güzeli bir polis kızımızı, Şeyda Yılmaz'ı şehit verdik. Gözaltındaki bir hırsız, karakol önünde ele geçirdiği beylik tabancasıyla...

Geçen hafta pırıl pırıl, güzeller güzeli bir polis kızımızı, Şeyda Yılmaz'ı şehit verdik. Gözaltındaki bir hırsız, karakol önünde ele geçirdiği beylik tabancasıyla Şeyda'yı hayattan koparttı.
O katilin tam 26 suç kaydı vardı. Hırsızlık, gasp, yağma, çocuk tacizi ve başka ne varsa... Yine hırsızlık yapmış, bir motosiklet çalmış, 27'nci defa tutuklanmıştı.
Peki 26 kez suç işleyen birinin aramızda işi ne? Belli ki bu adam suç işlemeyi, çalmayı, çırpmayı, hayata kastetmeyi bir "yaşam biçimi" haline getirmiş. Böyle bir kişi 26 kez insanların arasına salınır mı?
Önerim şu: Hani her trafik suçu, ehliyetlere puan olarak işleniyor, puan limiti dolduğunda ehliyet geri alınıyor ya, sabıkalar da nüfus cüzdanlarına işlensin. 100 puan limitini dolduran (Diyelim ki 5 suça tekabül ediyor) kişinin nüfus kağıdı geri alınsın. Toplumdan tecrit edilsin. Hiçbir kamu hizmetinden yararlanamasın. Vatandaşlık haklarını kaybetsin.
Daha iyi bir çözümü olan var mı?

Yunus Emre diye katil olur mu?
"Aldırma Yaradan vardır
Sanma ki zalimin ettiği kârdır
Mazlumun ahı indirir şâhı
Her şeyin bir vakti vardır..."
Böyle demiş Yunus Emre bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nüfus cüzdanlarına suç ceza puanı yazılsın 25 Eylül 2024 | 32 Okunma ‘Kör Nokta’ neleri gözümüze soktu? 24 Eylül 2024 | 333 Okunma Şimdi anladınız mı “yerli ve milli” ne demekmiş? 22 Eylül 2024 | 227 Okunma Bu çocuk kaybolur mu? 21 Eylül 2024 | 132 Okunma Allah herkese hostes sabrı versin 20 Eylül 2024 | 303 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar