Malazgirt ruhu: Selçuklu ufku ve insanlığın umudu

Devlet, bugün Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle Ahlat’ta toplanıyor.Malazgirt Zaferi, bir ordunun bir başka orduya karşı verdiği bir savaşın sonucunda elde edilmiş bir zaferin adı...

Devlet, bugün Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle Ahlat’ta toplanıyor.

Malazgirt Zaferi, bir ordunun bir başka orduya karşı verdiği bir savaşın sonucunda elde edilmiş bir zaferin adı değildir.

Malazgirt Zaferi, bir ruhun adıdır; direniş ve diriliş ruhunun.

Mekke’den süt emen, Medine’den beslenen, Kudüs’te meyve veren hakikat medeniyetinin insanlık çapında bir yürüyüşe soyunmasının başlangıç noktasıdır.

Malazgirt, sadece Türklerin tarihinde dönüm noktası değildir; hem İslâm tarihinde hem de insanlık tarihinde tarihin akışının, yönünün, yörüngesinin belirlendiği bir büyük dönüşümün miladıdır.

O yüzden Malazgirt ruhu, Selçuklu’nun ufku, insanlığın umududur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Narin cinayeti: Türkiye’nin iki asırlık yok oluş hikâyesinin ürpertici resmi… 13 Eylül 2024 | 909 Okunma Pasif nihilizm ve mankurtlaşma zaferi! 09 Eylül 2024 | 556 Okunma Türkler, ya yeniden İslâm'ın bayraktarı olacak ya da yok olacak… 08 Eylül 2024 | 402 Okunma Dünya bize gebe, biz hakikate… 07 Eylül 2024 | 221 Okunma Darbelerin anası olacak bir darbenin ayak sesleri! 02 Eylül 2024 | 5.769 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar