NATO, belasını bulacak: NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti!

NATO, 75 yaşına girdi. 75. yaş toplantısının Washington’da yapılmış olması oldukça anlamlı ve mânidâr!Neden peki?Bunun nedenleri üzerinde kafa yormakta yarar var. “İNSAN HAKLARI”...

NATO, 75 yaşına girdi. 75. yaş toplantısının Washington’da yapılmış olması oldukça anlamlı ve mânidâr!

Neden peki?

Bunun nedenleri üzerinde kafa yormakta yarar var. 

“İNSAN HAKLARI” SÖYLEMİ, AHLÂKSIZLIĞIN VE TÜKENMİŞLİĞİN ÖTEKİ ADI 

Gazze soykırımında İsrail terör devletini kınamak yerine destekledi bütün dünyanın lordları, küresel sistemin ağababaları! Küresel sistemin başağababası ABD devleti, bütün kurumlarıyla, İsrail’in yanında olduğunu gösterdi. Bütün o ayartıcı, içi boş “insan hakları, özgürlükler ve demokrasi” söylemlerine rağmen.

Yaşayan cins düşünürlerden Alain Badiou’nun Ahlâk başlıklı küçük ama nefis bir kitabı vardır. Kitapta ahlâksızlığı anlatır Badiou: “İnsan hakları, demokrasi ve özgürlükler” söyleminin Batı uygarlığının geldiği noktada ürettiği hegemonyayı meşrûlaştırmak için son derece ahlâksızca yöntemlerle kullanılan ayartıcı, sahte bir söylem olduğunu tartışır sarsıcı bir dille.

“İnsan hakları, özgürlükler ve demokrasi” söyleminin küresel sistemin zorbalığını maskelemek için başvurduğu ahlâksız bir yöntem olduğunu gösterir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bize gebe, biz hakikate… 07 Eylül 2024 | 214 Okunma Darbelerin anası olacak bir darbenin ayak sesleri! 02 Eylül 2024 | 5.737 Okunma Çorum kampımız da rüya gibi geçti “beşinci mevsim” gibi… (2) 01 Eylül 2024 | 54 Okunma Çöl büyümesine gül devrimi vaktidir… 30 Ağustos 2024 | 70 Okunma Malazgirt ruhu: Selçuklu ufku ve insanlığın umudu 26 Ağustos 2024 | 384 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar