Türkiye niçin İran tarafından kuşatılıyor?

Benim İran yazılarım, İran düşmanlığından kaynaklanmıyor. Mezhepçilik hastalığından da kaynaklanmıyor. İran düşmanlığı da yapmıyorum, Şiî düşmanlığı...

Benim İran yazılarım, İran düşmanlığından kaynaklanmıyor. Mezhepçilik hastalığından da kaynaklanmıyor.

İran düşmanlığı da yapmıyorum, Şiî düşmanlığı da.

Aksine İran’ın kitlesel, ürpertici bir Sünnî katliamı yaptığını, “vahdet, vahdet” diyerek büyük bir vahşet gerçekleştir-diğini görüyor ve buna dikkat çekiyorum. Buna dikkat çekmek mezhepçilik yapmak mıdır?!

Mezhepçi Şiî İran, kimsenin gözünün yaşına bakmadan yüzbinlerce masum Sünnî Müslümanı katledecek, biz de “bu yaptığınız şey vahşettir, yapamazsınız!” diye çıkışınca mezhepçilik mi yapmış olacağız?

Yok öyle yağma!

Kaldı ki, İslâm dünyasının, tarihinin en zorlu dönemlerinden birinin eşiğinden geçtiği, Müslümanların birbirlerine omuz vurmaya değil omuz vermeye şiddetle ihtiyaç duydukları bir zaman diliminde mezhepçilik yapılır mı? Olacak iş midir bu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bize gebe, biz hakikate… 07 Eylül 2024 | 214 Okunma Darbelerin anası olacak bir darbenin ayak sesleri! 02 Eylül 2024 | 5.737 Okunma Çorum kampımız da rüya gibi geçti “beşinci mevsim” gibi… (2) 01 Eylül 2024 | 54 Okunma Çöl büyümesine gül devrimi vaktidir… 30 Ağustos 2024 | 70 Okunma Malazgirt ruhu: Selçuklu ufku ve insanlığın umudu 26 Ağustos 2024 | 384 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar