Zihnî işgal meyvesini verdi: Sosyolojik ve kültürel yıkım kontrolden çıktı!

15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye'nin içindeki şebekelerin dışarıdaki şer güçler tarafından gözümüzün içine baka baka kullanılmasıyla gerçekleştirilen bir girişimdi!FETÖ, sadece...

15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye'nin içindeki şebekelerin dışarıdaki şer güçler tarafından gözümüzün içine baka baka kullanılmasıyla gerçekleştirilen bir girişimdi!

FETÖ, sadece devleti ele geçirmeye çalışan bir ihanet şebekesi değildi. Meseleye “paralel devlet” kavramlaştırmasıyla yaklaşanlar, meselenin gerçek boyutlarını ve sonuçlarını okumayadılar! Okuyamazlardı; çünkü belli bir entelektüel birikim, çap gerektiren bir şeydi bu. İlaveten de bütün mazlumları ayağa kaldıracak bir tarihî misyonu adım adım, aşama aşama hayata ve harekete geçirecek medeniyet çapında büyük iddiaların, rüyaların adamı olmak şarttı.


Paralel devlet tehlikesinden ziyade FETÖ'de somutlaşan, İslâm'ın dönüştürülmesi projesiydi bu: Bir grubun istihbarat örgütleri ve şer güçler tarafından iktidar / güç vaadiyle ayartılması ve kullanılması projesiydi bu. Sadece FETÖ değil, bazı diğer küresel güçler tarafından icat edilen ve kullanılan diğer örgütlerle İslâm'ın dönüştürülmesi ve tarihî bir yürüyüşe soyunmasının önünün kesilmesi projesiydi bu: Bu projenin adı İslâm'ın protestanlaştırılması'ydı.

FETÖ sorunu, paralel devlet sorunundan daha ürpertici bir sorundu: “Paralel din”...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dünya bize gebe, biz hakikate… 07 Eylül 2024 | 214 Okunma Darbelerin anası olacak bir darbenin ayak sesleri! 02 Eylül 2024 | 5.737 Okunma Çorum kampımız da rüya gibi geçti “beşinci mevsim” gibi… (2) 01 Eylül 2024 | 54 Okunma Çöl büyümesine gül devrimi vaktidir… 30 Ağustos 2024 | 70 Okunma Malazgirt ruhu: Selçuklu ufku ve insanlığın umudu 26 Ağustos 2024 | 384 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar