Suriye’yi okuyamadık buralara kadar geldik

Devlet aklı diye bir şey var mı? Ülkemiz yoldan çıkmasın, kurda kuşa yem olmasın, adımlarını düşünerek, ölçüp tartarak doğru atsın, muhtemel tehditlere karşı tedbirini vaktinde...

Devlet aklı diye bir şey var mı? Ülkemiz yoldan çıkmasın, kurda kuşa yem olmasın, adımlarını düşünerek, ölçüp tartarak doğru atsın, muhtemel tehditlere karşı tedbirini vaktinde alsın diye arka planda işleyen, itimat edebileceğimiz bireylerin ayrı ayrı akıllarına mukabil milletin tamamını kayırabilecek daha derin ve daha kuşatıcı bir akıl?

Hem ülkeyi yönetenler hem de ülkenin vatandaşları için büyük bir kolaylık olurdu öyle bir aklın mevcudiyeti.

Boşuna kaygılanma, senden evvel memleketi düşünenler var, müsterih ol, diyebilirdik birbirimize öyle bir akıl mevcut olsaydı.

Ben, olan bitenlere bakarak, varsa bile o aklın zuhurata göre çalıştığını, bir yanıp bir söndüğünü, voltajının bazen yükselip bazen düştüğünü, üstüne üstlük bazı şeylerden mesela ekonomiden hiç anlamadığını zannediyorum.

Anlasaydı ekonomiden bilir bilmez bir sürü aklı evvele bu kadar hoyratça kurcalatır mıydı ekonomiyi?

Düşünsenize, devlet aklı bizi gri listeye...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Suriye’yi okuyamadık buralara kadar geldik 01 Temmuz 2024 | 693 Okunma Herkesin içindeki faşizm 30 Haziran 2024 | 101 Okunma ‘Şeriatın kestiği parmak acımaz’ 26 Haziran 2024 | 267 Okunma Bizim buralara Robin Hood gelmez 24 Haziran 2024 | 289 Okunma Dünyanın kafası bozuk 23 Haziran 2024 | 123 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar