‘Yolsuzluk Şii, Sünni, Selefi tanımaz’

Bizim ilk gençlik yıllarımızda neredeyse herkes devrimciydi.Evvela solcular. Önemli bir kısmı Marksist-Leninist bugün hala Çin’e muhabbetleri devam eden fraksiyonları da Maoist devrim yapmak istiyorlardı.Sağcılar da...

Bizim ilk gençlik yıllarımızda neredeyse herkes devrimciydi.

Evvela solcular. Önemli bir kısmı Marksist-Leninist bugün hala Çin’e muhabbetleri devam eden fraksiyonları da Maoist devrim yapmak istiyorlardı.

Sağcılar da devrimci miydi?

Aslında değillerdi. Ama üzüm üzüme baka baka kararıyor. Konuşma tarzları ve solcularla aralarındaki rekabet onları bir tür ‘milli devrim’ çizisine götürüyordu. ‘Devrimciyiz’ demiyorlardı ama söylemlerinden hareketle onları da başka türlü bir devrimci kategorisine sokmak mümkündü.

İslamcılar?

Biz, zaman zaman “Devrim değil diriliş” diye slogan atıyorduk. Ama bizim söylemlerimiz bir çeşit ‘İslam devrimi’nden başka bir yere çıkmıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Din tacirinin dini yoktur 15 Eylül 2024 | 307 Okunma 31 Mart’ın en faydalı sonucu 13 Eylül 2024 | 244 Okunma Brics’e girelim mi? 11 Eylül 2024 | 617 Okunma Ayşenur da Rachel gibi… 09 Eylül 2024 | 927 Okunma İbn-i Rüşd’ü ihmal etmemizin hiç faydası olmadı 08 Eylül 2024 | 380 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar