Yüksek profili 'uyum' kabinesi
Kabine iyi mi oldu, kötü mü? Tam bunu yazmak gerektiği günde, çünkü kabine o gün ilan edilmişti, Üstad’ın vefat yıldönümü diye, Üstad’ı yazmayı tercih ettim. İşte şimdi az...
Kabine iyi mi oldu, kötü mü? Tam bunu yazmak gerektiği günde, çünkü kabine o gün ilan edilmişti, Üstad’ın vefat yıldönümü diye, Üstad’ı yazmayı tercih ettim. İşte şimdi az bir gecikmeyle yazabilirim.
‘Kontrol, nasıl olsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, kabinenin ‘düşük profilli’ mi ‘yüksek profilli’ mi olması önemsiz’ diyemeyiz.
(‘Düşük profil’ demedim. Neden? Low profile’ın tam Türkçeleşmemiş bir çevirisi olduğu için. ‘Li’yi eklemeyince çeviri yarı-mamul kalıyor.)
Kontrol Cumhurbaşkanı’nda, ama, verilmiş bir talimatı yerine getirmek veya tarif edilmiş bir stratejiyi doğru uygulamak da bir performans gerektirir.
Kabine üyeleri, genel olarak nitelikli, başarılı profesyoneller.
Başbakan Yardımcısı Şimşek’in, alanı biraz eksiltilerek de olsa görevinde kalması, ekonomi çevrelerine bir mesaj olmalı. ‘Gidişatta radikal bir değişiklik olmayacak’ mesajı.
Başbakan Yardımcısı Canikli tecrübeli bir siyasetçi. Ekonomideki operasyonel işler mesleki kariyerine uygun olarak, Canikli’nin yönetiminde.
Numan Kurtulmuş, bu kabinede de Başbakan Yardımcısı. Ancak sorumluluk alanlarında bazı ‘tadilat’lar yapılmış.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ı tanıyanlar çok müspet şeyler söylüyor. Kahramanmaraş’ın bakanı bu defa Veysi Bey.
Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nda muhataralı bir dönemde ağır bir sorumluluk taşımıştı. (Paralel, dershane v.s.) Bu kez Kültür Bakanı. Gerçek bir kültür adamı olduğuna, onu tanıyan herkes tanıklık eder.
Evet, Mahir Ünal, umut veren bir Kültür Bakanı’ydı. Buna rağmen, Nabi Avcı’nın birikimiyle, AK Parti hükümetlerinin en uygun Kültür Bakanı olduğunu söyleyebiliriz.