Mesele darbeye direnmek

Bolivya’da püskürtülen darbe adeta bağıra bağıra geldi..Bolivya, 7 Ekim’den sonra Filistinlilere katliam uyguladığı gerekçesiyle İsrail ile ilişkileri kesen ilk ülke.

Bolivya’da püskürtülen darbe adeta bağıra bağıra geldi..Bolivya, 7 Ekim’den sonra Filistinlilere katliam uyguladığı gerekçesiyle İsrail ile ilişkileri kesen ilk ülke. Bu kararın ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı, Bolivya hükümetini “HAMAS’ın yanında durup teröre teslim olmakla” suçlayan skandal bir açıklama yaptı.

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arca, 8 Haziran günü Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. İki liderin ele aldığı başlıklardan birinin de Bolivya’nın BRICS üyeliği olduğu ortay çıktı.Darbeler ülkesi Bolivya’da yeni bir darbe olması için yukardaki iki madde yeter de artar bile. Ancak asıl sebep bu iki maddeyle bağlantılı Lityum rezervleri.

Bolivya dünyanın en zengin lityum rezervlerine sahip ülkeler arasında. “Emperyalizmin yeni petrolü” denilen lityum yeşil dönüşüm ve elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla eskisinden çok daha stratejik bir maden haline geldi.Bu zenginliğin kontrolünün Putin ile baş başa görüşen, BRICS üyeliğini zorlayan ve İsrail’i Filistinlilere katliam uygulamakla suçlayan bir hükümetin elinde olmasına sözde medeni Batı göz yumamazdı. En iyi bildikleri şeyi yapıp bir darbe tezgahladılar ama ellerine yüzlerine bulaştırdılar.Bolivya örneği...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
MHP’yi kapatalım ittifakı 02 Temmuz 2024 | 2.343 Okunma Mesele darbeye direnmek 28 Haziran 2024 | 1.483 Okunma Kavala kimin adamı? 25 Haziran 2024 | 2.156 Okunma Suç ortakları kavga etmez 21 Haziran 2024 | 565 Okunma Ya Sırp Cumhurbaşkanı haklı çıkarsa 18 Haziran 2024 | 1.247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar